Close search

מנהל המעבר דרומה

כחלק מהתוכנית הלאומית לחיזוק ולפיתוח הנגב ומתוך כוונה לחולל מפנה משמעותי בכלכלה, חינוך, אקדמיה ובתעסוקה באזור, קיבלה ממשלת ישראל החלטה על העברת יחידות צה"ל מהמרכז לנגב.

מדובר בפרויקט התשתיות הגדול ביותר שנעשה אי פעם בישראל ומגשים, הלכה למעשה, את חזון הנגב של דוד בן גוריון. מימוש הפרויקט הופקד בידי מנהל המעבר דרומה במשרד הביטחון. ביצועו של פרויקט מסוג זה, בהיקף תקציבי של עשרות מיליארדי שקלים, דרש ודורש היערכות ארגונית מלאה, רמת תיאום גבוהה עם רשויות הצבא והתגייסות של הממשלה, הרשויות המקומיות חברות ממשלתיות והחברה האזרחית בנגב. מנהל המעבר דרומה מוביל את מעבר יחידות צה"ל לנגב, תוך הבטחת שיפור האפקטיביות המבצעית של צה"ל, חידוש התשתיות הלאומיות ופיתוח הנגב והפריפריה.

מנהל המעבר דרומה במשרד הביטחון מוביל את מהלך פריסת התשתיות של צה"ל באמצעות שיטת התקשרות מתקדמת, תוך שיתוף בין המגזר הציבורי למגזר העסקי משלב היזום ולאורך כל הפרויקט. כל אלה במקביל לקידום ושילוב המעטפת האזרחית.

 

פרויקטים מרכזיים:

קריית המודיעין – הינו מהפרויקטים הגדולים ביותר של משרד הביטחון והוא נבנה ויתופעל בצומת ליקית על ידי בזכיין -חברת שיכון ובינוי. הקריה תשתרע על שטח של 2,500 דונם, ותכלול מבנים בהיקף של כ-500 אלף מ"ר בנוי. בקריה ישרתו כ-14 אלף חיילים בסדיר ואנשי קבע מהיחידות של אגף המודיעין.

 

פד"ם וקריית התקשוב – הקריה מוקמת בפארק ההייטק גב נגב בבאר שבע, היא משתרעת על שטח של 180 דונם, מתוכם כ-200 אלף מ"ר בנוי. את הקריה יאכלסו למעלה מ- 6,000 משרתים ומשרתות ממפקדת פיקוד הדרום, אגף התקשוב וחיל האוויר, והיא תהווה חלק  משמעותי מרובע החדשנות המוקם בעיר.

 

מרה"ס – הקמת מרכז אחוד לניהול שרשרת האספקה ומערך האחסנה הצה"לי, תוך ייעול ושיפור תהליכים לוגיסטיים מרכזיים חוצי ארגון. המהלך יביא לקפיצת מדרגה באיכות השירות הניתן ליחידות צה"ל. מדובר בשלושה מוקדים שנבנים בימים אלה בצפון בצמוד לצומת גולני, במרכז, בבית נבאללה ובדרום צמוד לרהט ומשמר הנגב.

 

אופק רחב – הנו בסיס חדש המוקם בימים אלה סמוך לעיר רמלה. הוא יהווה את בסיס המיון והקליטה (בקו"ם) המרכזי של צה"ל וכן, מפקדות זרועיות. המעבר יתבצע תוך ייעול וחסכון בעלויות, צמצום שטחים, פריסת תשתיות מתאימות ליחידות השונות, והכל מתוך מטרה לשפר את השירות לחייל.

 

קריית ההדרכה - הקמתה של קריית ההדרכה (עיר הבה"דים) הסתיים ב-2015 והקריה אוכלסה בכ- 8,000 משרתים ומשרתות, מרביתם חניכי ההכשרות השונות לתומכי לחימה בצה"ל. קריית ההדרכה נבנתה על שטח של כ- 2500 דונם וכ-250,000 מ"ר בנוי.